Pasta oliwkowa

Pasty z warzyw, to doskonały pomysł, by zamienić tradycyjne kanapki  w codzienną ucztę smaków. Oliwki do naszej pasty pozyskaliśmy z wyselekcjonowanych eko upraw, kiedy był na nie sezon. Delektuj się tym smakiem o każdej porze roku.

Zdrowa ciekawostka! Warzywa najzdrowsze i najsmaczniejsze to te świeże, zbierane sezonowo. Co zrobić zimą, kiedy odczuwamy brak świeżych warzyw? Sięgnąć po przetwory. Proces przetwarzania warzyw skutkuje zwiększeniem ich właściwości odżywczych. Dzięki temu nawet zimą i wiosną możemy cieszyć się bogactwem witamin i minerałów.


Składniki: Oliwki* 58,4%, pomidorowe puree*, ziarna słonecznika*, oliwa z oliwek najlepszej jakości*, ocet winny*, woda, cukier*, czosnek, sól morska.

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH BEZ KONSERWANTÓW

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Masa netto: 180 g


Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

  • Wartość energetyczna 787 kJ / 188 Kcal
  • Tłuszcz 15,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
  • Węglowodany 12 g, w tym cukry 9,5 g
  • Błonnik 1,8 g
  • Białko 3,6 g
  • Sól 0,8 g

Zastosowanie: Doskonała na kanapkę albo jako dip.