Pasty z warzyw, to doskonały pomysł, by zamienić tradycyjne kanapki w codzienną ucztę smaków. Oliwki do naszej pasty pozyskaliśmy z wyselekcjonowanych eko upraw, kiedy był na nie sezon. Delektuj się tym smakiem o każdej porze roku.
Zdrowa ciekawostka! Warzywa najzdrowsze i najsmaczniejsze to te świeże, zbierane sezonowo. Co zrobić zimą, kiedy odczuwamy brak świeżych warzyw? Sięgnąć po przetwory. Proces przetwarzania warzyw skutkuje zwiększeniem ich właściwości odżywczych. Dzięki temu nawet zimą i wiosną możemy cieszyć się bogactwem witamin i minerałów.
Składniki: Oliwki* 58,4%, pomidorowe puree*, ziarna słonecznika*, oliwa z oliwek najlepszej jakości*, ocet winny*, woda, cukier*, czosnek, sól morska.
*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH BEZ KONSERWANTÓW
Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 180 g
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
- Wartość energetyczna 787 kJ / 188 Kcal
- Tłuszcz 15,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
- Węglowodany 12 g, w tym cukry 9,5 g
- Błonnik 1,8 g
- Białko 3,6 g
- Sól 0,8 g
Zastosowanie: Doskonała na kanapkę albo jako dip.