Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia

 

Wypada powiedzieć wprost – oliwa z oliwek to śródziemnomorskie złoto! Oliwę tłoczy się na dwa sposoby: na zimno lub na gorąco. Mianem najlepszej okrzyknięto oliwę z pierwszego tłoczenia na zimno, zwaną „extra virgin”. Oliwa z drugiego tłoczenia zwana jest „virgin”, a z trzeciego, które często odbywa się na gorąco – „pure”. Niezależnie od tego, którą wybierasz – nie powinno jej zabraknąć w zdrowej kuchni.


Składniki: Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia


Przechowywanie: Przechowywać w ciemnymi chłodnym miejscu. W niskich temperaturach oliwa może krystalizować.


Pojemność opakowania: 500 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 3389 kJ / 822 kcal
  • Tłuszcz 91 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g
  • Węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g
  • Błonnik 0 g
  • Białko 0 g
  • Sól 0 g