Oliwki zielone z pastą paprykową 360 g

 

Bez nich trudno sobie wyobrazić Grecję. Oliwki – bo o nich mowa, to symbol krajobrazu i kuchni śródziemnomorskiej. Oliwkowe drzewka są symbolem długowieczności, to one wydają niewielkie, zwykle cierpkie w smaku owoce – oliwki. Spożywa się je w różnych etapach dojrzewania albo poddaje obróbce, by zyskać cieszącą się powodzeniem przekąskę. Wystarczy pestkę oliwki usunąć lub zamienić na nadzienie z migdałów, czosnku czy pasty paprykowej. W każdej postaci oliwki robią furorę!


Składniki: Oliwki zielone, woda, pasta paprykowa (czerwona papryka, substancje zagęszczające – alginian sodu, guma guar, substancja konserwująca – sorbinian potasu), sól, regulator kwasowości – kwas mlekowy, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy.


Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.


Masa netto:  360 g


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 580 kJ / 141 kcal
  • Tłuszcz 14 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3 g
  • Węglowodany 3 g, w tym cukry <0,5 g
  • Białko 1 g
  • Sól 3,74 g