Greckie oliwki Kalamata pochodzące z półwyspu Peloponez. Uważane są za jedne z najszlachetniejszych odmian oliwek. Mają charakterystyczny fioletowo-brunatny kolor i wyjątkowy w smaku miąższ. W połączeniu z oliwkami zielonymi stanowią rewelacyjny duet smakowy, idealny na szybką i pyszną przekąskę.
Składki: Woda, oliwki (oliwki Kalamata 23%, oliwki zielone 23%), sól, zioła, regulator kwasowości – kwas mlekowy.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.
Masa netto: 360 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 725 kJ / 173 kcal
- Tłuszcz 18 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g
- Węglowodany 1,3 g, w tym cukry 0 g
- Białko 1,9 g
- Sól 0,9 g