Makaron w zestawieniu z owocami morza przyrządzonymi w oliwie BioOaza

 

SKŁADNIKI:
– 200 g makaronu spaghetti
– mieszanka świeżych lub mrożonych owoców morza
– krojone pomidory z puszki
– mała cebula
– ząbek czosnku
– oliwa BioOaza
– ¼ szklanki białego wina wytrawnego
– kilka listków natki pietruszki do dekoracji
– sól i pieprz

PRZEPIS:
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek BioOaza i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj owoce morza. Zwiększ ogień, wlej wino i gotuj wszystko jeszcze przez chwilę, aby alkohol odparował. Dorzuć pomidory z puszki razem z zalewą i duś do momentu, aż owoce morza staną się miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie ugotuj al dente makaron i po wyjęciu z wody wymieszaj go z pozostałymi składnikami na patelni. Potrawę przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki.