Papryka grillowana w zalewie (słoik)

 

Papryka grillowana w zalewie to tradycyjny grecki przysmak. Papryka zachowuje swoje bogactwo witamin, a zanurzona w zalewie z dodatkiem octu… zyskuje dodatkowy aromat i smak. Dojrzała, aromatyczna, soczysta i łagodna w smaku papryka Florinis najczęściej podawana jest w Grecji jako przekąska, składnik sałatek, dodatek do pizzy lub kanapek. Doskonale sprawdzi się także jako baza do sosów i past, także w towarzystwie mięsa.


Składniki: Papryka czerwona, woda, ocet, sól, cukier.


Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce do 72 godzin.


Pojemność opakowania: 500 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 67 kJ / 16 kcal
  • Tłuszcz 0,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
  • Węglowodany 3 g, w tym cukry 0,2 g
  • Białko 0,8 g
  • Sól 1,1 g