Papryka grillowana w zalewie to tradycyjny grecki przysmak. Papryka zachowuje swoje bogactwo witamin, a zanurzona w zalewie z dodatkiem octu… zyskuje dodatkowy aromat i smak. Dojrzała, aromatyczna, soczysta i łagodna w smaku papryka Florinis najczęściej podawana jest w Grecji jako przekąska, składnik sałatek, dodatek do pizzy lub kanapek. Doskonale sprawdzi się także jako baza do sosów i past, także w towarzystwie mięsa.
Składniki: Papryka czerwona, woda, ocet, sól, cukier.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce do 72 godzin.
Pojemność opakowania: 500 ml
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 67 kJ / 16 kcal
- Tłuszcz 0,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 3 g, w tym cukry 0,2 g
- Białko 0,8 g
- Sól 1,1 g