Greckie oliwki kalamata pochodzące z półwyspu Peloponez. Uważane są za jedne z najszlachetniejszych odmian oliwek. Mają charakterystyczny fioletowo-brunatny kolor i wyjątkowy w smaku miąższ. Doskonale smakują polane oliwą z oliwek i posypane oregano.
Składniki: Oliwki kalamata całe z pestkami, woda, regulatory kwasowości – kwas mlekowy, kwas cytrynowy, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy, ocet winny.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Masa netto: 300 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 1085 kJ / 264 kcal
- Tłuszcz 28 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,4 g
- Węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g
- Błonnik 2,9 g
- Białko 1,5 g
- Sól 4,1 g