Oliwki kalamata 300 g

 

Greckie oliwki kalamata pochodzące z półwyspu Peloponez. Uważane są za jedne z najszlachetniejszych odmian oliwek. Mają charakterystyczny fioletowo-brunatny kolor i wyjątkowy w smaku miąższ. Doskonale smakują polane oliwą z oliwek i posypane oregano.


Składniki: Oliwki kalamata całe z pestkami, woda, regulatory kwasowości – kwas mlekowy, kwas cytrynowy,  sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy, ocet winny.


Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.


Masa netto:  300 g


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1085 kJ / 264 kcal
  • Tłuszcz 28 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,4 g
  • Węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g
  • Błonnik 2,9 g
  • Białko 1,5 g
  • Sól 4,1 g