Oliwki Kalamata drylowane 2 kg

 

Greckie oliwki Kalamata pochodzące z półwyspu Peloponez. Uważane są za jedne z najszlachetniejszych odmian oliwek. Mają charakterystyczny fioletowo-brunatny kolor i wyjątkowy w smaku miąższ. Doskonale smakują polane oliwą z oliwek i posypane oregano. Jeśli zaś skusisz się na pełne aromatu drylowane oliwki zielone, smakują wspaniale bez dodatków, ale mogą też stać się składnikiem sałatek czy pizzy.


Składniki: Oliwki Kalamata, woda, sól, ocet spirytusowy, oliwa z oliwek.


Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.


Masa netto:  2 kg


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1096 kJ / 266 kcal
  • Tłuszcz 27 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g
  • Węglowodany 5 g, w tym cukry <0,1 g
  • Białko 0,8 g
  • Sól 2,98 g
Scroll Up