Papryczki czereśniowe nadziewane serem

 

Nadziewane warzywa to popularny w Grecji rodzaj niewielkiej przystawki tzw. Antipasti, które podczas oczekiwania na właściwe danie ma za zadanie pobudzić kubki smakowe i zaostrzyć apetyt. Jedną z popularniejszych przystawek są papryczki nadziewane klasycznym greckim serem feta. Tym, którzy wybierają łagodne smaki polecamy papryczki czereśniowe, tym zaś którzy cenią ostre i wyraźne akcenty smakowe, polecamy papryczki czerwone lub zielone.


Składniki: Olej rzepakowy, papryka czereśniowa 39%, masa serowa 19% (ser twarogowy 16%, ser feta 3%, cukier, nać pietruszki suszonej, sól), cukier, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy, kwas octowy), substancja wiążąca chlorek wapnia. Produkt może zawierać sezam.


 

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 72 godzin.


Pojemność opakowania: 327 ml / 720 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 665 kJ / 157 kcal
  • Tłuszcz 13 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g
  • Węglowodany 6,0 g, w tym cukry 5,9 g
  • Błonnik 2,9 g
  • Białko 2,6 g
  • Sól 0,78 g