Poznając Grecję od kuchni czeka nas prawdziwa eksplozja aromatów. Taką eksplozję gwarantuje krem balsamiczny. Klasyczny, kremowy, o intensywnej barwie krem balsamiczny powstaje w wyniku redukcji octu balsamicznego, stając się jego aromatyczną kwintesencją. Intensywnie słodki, a jednocześnie delikatnie kwaskowy smak pobudzi zmysły i apetyt. Tworzy doskonałą smakową kompozycję z marynatami do mięs, ale także ze słodkimi deserami. Nie tylko wydobędzie smak potrawy, ale także nada jej wyjątkowo wykwintny wygląd.
Składniki: Ocet balsamiczny 56% (ocet winny, koncentrat soku winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno – siarczynowy, substancja konserwująca – disiarczyn potasu), woda, koncentrat soku winogronowego, syrop glukozowo – fruktozowy, cukier, stabilizator – guma ksantanowa, guma celulozowa, substancja konserwująca – sorbinian potasu, aromat. Produkt zawiera siarczyny.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pojemność opakowania: 250 ml
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 524 kJ / 123 kcal
- Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 30 g, w tym cukry 26 g
- Białko 0,7 g
- Sól 0,10 g