Karczochy

 

W kuchni śródziemnomorskiej karczochy znane są os czasów starożytnych. Na greckich stołach królują jako przystawka i oryginalny dodatek do dań mięsnych oraz sałatek. My – odkrywamy kulinarne możliwości karczochów. Zanurzone w marynacie z oleju z dodatkiem octu i aromatycznych przypraw zachwycą smakiem i delikatną strukturą.


Składniki: Karczochy, woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, przyprawy, cukier, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy, sól. Produkt może zawierać mleko, seler i sezam.


Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce do 72 godzin.


Pojemność opakowania: 327 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 364 kJ / 89 kcal
  • Tłuszcz 8,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
  • Węglowodany <0,5 g, w tym cukry 0 g
  • Błonnik 3,1 g
  • Białko 1,6 g
  • Sól 1,1 g